OFFENTLIGT BYGGERI - Ambulatorium, Holland

Large image

Centret hedder De Zeester, som betyder søstjerne. Landskabet omkring er næsten idyllisk: Grønne marker og havet, der kan ses fra vinduerne.

Mursten er valgt på grund af stenens varme stoflighed, og for at patienterne kan føle sig godt tilpas. De runde vinduer bidrager til den afslappede atmosfære, som arkitekten ville skabe.

I midten af det firkantede bygningsdesign findes en stor hall med en trappe, der forbinder stueetagen med første sal. I modsætning til mange psykiatriske hospitaler og klinikker er der ingen lange gange. De lange gange gør ifølge Rohmer, at patienterne bliver urolige og forvirrede.

Navn på byggeri

Ambulatorium for behandling af sindsygdomme

Arkitekt

Architectenbureau Marlies Rohmer

Bygherre

Heerenloo West Nederland, Willem van den Bergh

Lokalitet

Noordwijk, Holland

Byggeperiode

2003-2007