OFFENTLIGT BYGGERI - Pontificia Università Lateranse

Large image

Det nye bibliotek ved Pontificia Università Lateranense adskiller sig fuldstændigt fra den gamle historiske universitetsbygning, bortset fra på et enkelt område: Brugen af mursten. Her bringer mursten de to bygninger sammen i fortid og nutid.

På afstand ser bygningen ud som en række usammensatte størrelser, mens det i virkeligheden drejer sig om en enkelt murstenskrop ”skåret” igennem via lange og lave vinduer, der løber skråt over bygningen.

Den gamle universitetsbygning kommunikerer med det nye bibliotek, der også huser et stort auditorium.

Selve biblioteket er tænkt som et tårn i seks niveauer; herfra det særlige mønster, der ligner en firkantet spiral, der kendetegner bygningen både udvendig og indvendig.

Navn på byggeri

Biblioteksudvidelse, Pontificia Università Lateranense

Arkitekt

King Roselli Architteti

Bygherre

Pontificia Università Lateranense

Lokalitet

Rom