OFFENTLIGT BYGGERI - Institute for the Blind

Large image

Skolen Institute for the Blind i Regensburg arbejder med synshandicappede og mentalt udfordrede børn. Udfordringen for arkitektgruppen Georg Scheel Wetzel var således at designe et sted, hvor børnene kunne have en hverdag uden begrænsninger. Bygningen er tilpasset det eksisterende landskab og de typografiske omgivelser, og stræber samtidig efter at opfylde børnenes behov på en kreativ måde. Skolen ligger i udkanten af byen, og materialevalget har været præget af beliggenheden, idet der er benyttet beton og grågrønne mursten for at markere overgangen mellem land og by.

Bygningen ligger som en håndflade med fingrene strakt ud i naturen, således at der er natur mellem de udstrakte bygninger med glasfacader, hvilket giver et unikt rum. Skolen består af to etager og med en polygonal forgård, der virker som skolens udendørs foyer. I stedet for trapper er der ramper, og i de fleste rum er der gelændere til de gangbesværede elever. Således er alle de praktiske udfordringer løst på en kreativ måde. 

Bygningen vandt Ziegel Architekturpreis og er i dag et forbillede for lignende arkitektonisk arbejde.

Navn på byggeri

Institute for the Blind

Arkitekt

Arkitektgruppe Georg Scheel Wetzel

Lokalitet

Regensburg, Tyskland

Byggeperiode

2006