OFFENTLIGT BYGGERI - Musikkens hus, Italien

Large image

Et tidligere garageanlæg i byen Cervignano i Italiens Friuli region er blevet omdannet til Musikkens Hus.

Musikkens Hus er skabt til at imødekomme en bred vifte af behov. Det er et kulturelt og arkitektonisk landemærke og socialt mødested for musikere (ikke-fagfolk), kunstnere, studerende, kor, orkestre og foreninger.

Projektet, der er skabt af arkitekterne Stefano Gri og Piero Zucchi, har suppleret den oprindelige murstensbygning med materialer af glas og metal. De nye elementer passer ind i den eksisterede arkitektur og skaber en ny bygning med nye muligheder for byens borgere.

Sammenstillingen af nyt og gammelt er særlig tydelig på husets nordlige side, hvor de oprindelige portåbninger er blevet erstattet af fem store rammer i metal med glaspartier i fuld højde. Taget er blevet hævet, hvormed der er blevet plads til en multihal med 100 pladser. Stueetagen rummer entré, et cafeteria og lydisolerede lokaler til prøver og studieoptagelser.

Resultatet er en ny bygning, som stammer fra en eksisterende, men som indeholder alle de nødvendige strukturelle og teknologiske løsninger - uden at røre ved den oprindelige struktur i mursten, som er med til at give huset sit originale udtryk.

Navn på byggeri

Musikkens Hus, Italien

Arkitekt

Stefano Gri og Piero Zucchi

Lokalitet

Cervignano, Italien

Byggeperiode