OFFENTLIGT BYGGERI - Islamisk Center, Amsterdam

Large image

Bydelen Transvaalbuurt i det østlige Amsterdam er fra begyndelsen af 1920erne og et typisk eksempel på ”Amsterdamskolen”.

I dag er Transvaalbuurt kendetegnet ved en multietnisk befolkning. I centrum af bydelen ligger Islamisk Center, vis design er et resultat af en lang og intens høringsproces blandt bydelens beboere. Det er arkitekt Malies Rohmers, der står bag bygningen.

Næsten alle moskeer, der er bygget i de sidste 20 år, er inspireret af den osmanniske arkitekt Mima Sina-r-n traditionelle bygninger med kupler og minareter. Islamisk Center i Transvaalbuurt adskiller sig fra denne tendens. Her har arkitekten i stedet taget udgangspunkt i de omkringliggende bygninger og kvarterets mangfoldighed.

Amsterdamskolen og islamisk arkitektur har det massive design til fælles. I Islamisk Center er de to retninger desuden flettet sammen ved hjælp af forskellige ornamenter og dekorationer. Brugen af mursten har en klar reference til Amsterdamskolen, mens udformningen henviser til den islamiske kultur.

 

Navn på byggeri

Islamisk Center, Holland

Arkitekt

Marlies Rohmer

Lokalitet

Amsterdam, Holland

Byggeperiode

2006-2008