ERHVERVSBYGGERI - De Resident, Holland

Large image

Det nye kvarter De Resident ligger i Hollands administrative hovedstad, Den Haag. Området ligger mellem den historiske by og de nye og moderne områder og har Det tidligere huset et kvarter, der blev sønderbombet under 2. verdens-krig.

Projektet er realiseret med kapital fra både de offentlige og de private sektorer, og er et godt eksempel på at en vellykket byplan ikke nødvendigvis skal være kostbar.

Kvarterer er karakteriseret af mange høje huse. Arkitekterne har skabt

Muzentower, der huser kontorer i et tårn på 17 etager. Taget er af kobber, væggene er i grå mursten med dekorationer i farvet beton og keramik.

Castalia er to ”tvillingetårne” projekteret af Michael Graves.  Både ironisk og smagfuldt genfortolker arkitekten den traditionelle hollandske byggestil, hvilket tydeligt ses i tag og vinduer. Zurich Tower har den modernistiske bevægelse som inspirationskilde. Tårnet, der har en heksagonal form, er fuldstændig dækket med fem forskellige typer mursten i hver sin farve. 

Navn på byggeri

De Resident

Arkitekt

Rob Krier, Michael Graves, Cesar Pelli. Muzentower: Rob Kier, Christoph Kohl. Castalia: Michael Graves. Zurich Tower: Cesar Pelli

Bygherre

MAB Groep bv

Lokalitet

Den Haag, Holland

Byggeperiode

1989-2001 (Muzentower), 1993-98 (Zurich Tower(Castalia), 1993-1997