ERHVERVSBYGGERI - WWF's Generalkvarter

Large image

I 2002 vandt Thomas Rau konkurrencen om at bygge et nyt hovedsæde til WWF i Holland. Opgaven var ifølge projektlederen særligt udfordrende, da WWF er symbol på miljøvenlighed, og netop denne kvalitet skulle fremgå af bygningen.

Treenighedskanten ”mand-natur-teknologi” er grundideen i projektet, som skulle være mest muligt ”planet friendly” - det ambitiøse formål var at bygge den første CO2 neutrale bygning i Holland.

Nogle af miljøløsningerne ses blandt andet af bortledningen af regnvand. Et andet eksempel er stof fra gamle jeans, der genbruges som tæpper.

Mange af materialerne fra den tidligere bygning, som fuldstændig er nedrevet, er blevet genbrugt til at bygge den nye, hvilket igen understreger de værdier, som WWF repræsenterer. 

Navn på byggeri

WWFs Hovedkvarter