ERHVERVSBYGGERI - Kontorbygning, England

Large image

Et imponerende bygningsværk, der udnytter de arkitektoniske og designmæssige muligheder i mursten og tegl.

Dette arkitektoniske bygningsværk er af byggeherren Hanson Building Products tænkt som et udstillingsvindue der skal vise potentialet i mursten og de nye innovative måder at bygge med sten.

Bygningen demonstrer med al tydelighed murstenens alsidighed både som beklædning på facaden, som aflastende materiale i kernen og som bærende konstruktion i form af bygningens fire tårne. Tårnene har indmuret talrige glasblokke, som giver fantastiske lyseffekter og sikre bygningens trappeopgange et naturligt lys.

Bygningen er designet i to rektangulære vinger som forenes i et centralt samlingspunkt. Arealet som forbinder de to vinger er opført med en buet facade som består af glas og 15 murede søjler, som skaber en flot udsigt til den store sø der støder op til bygningen.

Selve bebyggelsen er på 70.000 m2 og rummer på de øverste etager kontorer og mødelokaler. I stueetagen er opført restaurant/cafeteria, en gymnastiksal, en børnehave og andre fælles faciliteter.

Projektet vandt i 2004 The Bricks Award for bedste kommercielle bygning pga. dets arkitektoniske design og indhold af en række banebrydende miljøstrategier.

Navn på byggeri

Kontorbygning, England

Arkitekt

TP Bennett Architects

Lokalitet

Bedfordshire, England

Byggeperiode

2005-2010