Enfamiliehuse - Enfamiliehuse, Mews Huse, Dublin

Large image

De to Mews Huse designet af Grafton Architects ligger på en lille bygrund i Dublin, der måler 10x30 m2. Husene rummer hver især en niveauinddelt stueetage i åben plan bestående af stue, spisestue og gårdhave. På husets 1.sal er der tre soveværelser, to badeværelser og et vaskerum. Husets 2. sal består af et stort kontor med udgang til en tagterrasse.

De to huse, der støder op til hinanden og umiddelbart ser ens ud, er ikke identiske. De har samme arkitektoniske udtryk og er bygget i de samme materialer (mursten, træ og glas). Men ruminddelingen er forskellig. Eksempelvis er tagterrassen placeret på bagsiden af det ene hus, mens den på det andet er placeret med udsigt over indgangen, for at få mest mulig glæde af lyset og solen på begge terrasser.

De to huse er bygget, så de komplementerer hinanden og udnytter både sollyset og varmen bedst muligt. Lysskakter og højdeforskelle gør det muligt for lyset at trænge ind i de tætte bygninger. De lyse mursten med hvid mørtel giver et lyst og moderne udtryk.

Navn på byggeri

Mews Houses

Arkitekt

Graftons Architecs team

Lokalitet

Dublin

Byggeperiode

2005-2008