BOLIGBYGGERI - Brick Wang House, Kina 2007

Large image

Bygningen er resultatet af udviklingen fra den traditionelle til den moderne husmodel i Kina.

Grundplanen er anlagt i C-form og består af to niveauer. Gården er ligesom alle værelser i huset beliggende foran en stor sø. Hovedfacaden er kompakt og markant, mens bagsiden er forskelligartet og dynamisk.

Den første del mod hovedfacaden omfatter indgangen, trapperne og rum til modtagelse af gæster: Den anden består af stue, køkken, tre værelser i stueetagen og to på første sal. En tredje del rummer et studio og er adskilt fra resten af huset med en gård.

Hovedmaterialet er mursten, der er valgt helt i tråd med den kinesiske tradition. Mønster i facaden er opført med et mønster, hvor nogle af murstenene er vendt og på denne måde skaber en særlig dynamisk effekt.

Navn på byggeri

Brick Wang House

Arkitekt

Atelier Zhanglei

Lokalitet

Fengshan, Kina

Byggeperiode

2003-2007