Enfamiliehuse - - Enfamiliehus med klinik, Italien

Large image

Ideen bag bygningen er at skabe en bæredygtig arkitektur, der er billig, miljøvenlig, funktionel og skaber et højt komfortniveau.

Der er opført et særligt drivhus med solskærme, der sikrer, at sollyset bliver absorberet om vinteren – og reflekteret om sommeren.

Stueetagen rummer en stor del af boligen samt en klinik. De to enheder er adskilt af indgangspartiet. På første sal er der indrettet soveværelser og to badeværelser samt en terrasse. Bygningens kælder er designet som garage.

Materialerne består af mursten, glasmursten og kork, der samtidig fungerer som isolerende element og sikrer en fin akustik.

Arkitekten vandt i 2006 prisen "Next Energy Awards" for projektets kvalitet og bæredygtighed.

Navn på byggeri

Enfamiliehus med klinik

Arkitekt

Alberto Steidl

Bygherre

Alberto Steidl

Lokalitet

Morazzone, Varese, Italien

Byggeperiode

1995-2005